Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ένα κάδρο το τραπέζι σας


Ναι, για να λυθεί η απορία σας... άλλο ένα λευκό φασόν και φθηνό τραπεζάκι!!
Αυτό το έφτιαξα για να εγκαινιάσω το ανακαινισμένο σπιτάκι των γονιών μου!

Μπορεί να μην είναι ακριβό, ωστόσο τους το έκανα με πολύ πολύ αγάπη και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκαν (ελπίζω όχι μόνο επειδή το έφτιαξε το παιδί τους αλλά επειδή πραγματικά είναι καλούτσικο)!


Επάνω μέρος (πριν στηθεί)
 Χρησιμοποίησα χαρτοταινία για να δημιουργήσω ένα περίγραμμα εσωτερικό και ένα εξωτερικό και αυτό γιατί τα πόδια τα άφησα λευκά. Έτσι για να υπάρχει μια ισορροπία στα χρώματα στο επάνω μέρος με το υπόλοιπο. Με αυτό το τρόπο, δημιουργήθηκε μια "κορνίζα", γι'αυτό λέω ότι θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και κάδρο!



Αφού αστάρωσα το εσωτερικό που δημιουργήθηκε με τις χαρτοταινίες, το έβαψα με ακρυλικό butter και μετά αφού ανέμειξα χρυσό ακρυλικό με καφέ van dyck και βγήκε ένα όμορφο μπρονζέ σκούρο, ξεκίνησα τις πινελιές. Το αποτέλεσμα είναι προφανές!


Αφού εφάρμοσα χαρί calambour, του πέρασα τρια χέρια βερνίκι και ιδού. Στο τέλος, από ότι μου είπαν θα έβαζαν και ένα τζαμάκι γιατί "κρίμα είναι να χαλάσει τόσο όμορφο πράγμα". Λόγια μητέρας αυτά!

Θα σας αφήσω με ένα αγαπημένο soundtrack. Καλό, ήρεμο, ξεκούραστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο σε όλους!

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=2GFgwJiWaJE&feature=endscreen

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συρταριέρα... Το Πριν και το Μετά


Λεπτομέρεια μοτίβου


Το πριν και ...
Αφού πήρα την απαραίτητη άδεια από την φίλη μου την Κωνσταντίνα (με την οποία πολύ χάρηκα που ξαναβρεθήκαμε μετά από 3 χρόνια!) και αφού πέρασα μια εβδομάδα στο κρεββάτι με τη γνωστή ίωση που κυκλοφορεί, ήρθε η ώρα να βγάλω την παραπάνω συρταρίερα για μια διαδικτυακή βόλτα.

Το μετά!

Δεν θα πω πολλά... Έτσι και αλλιώς φαίνεται το αποτέλεσμα στο πριν και το μετά.  Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ φωτεινές, το τελείωσα βράδυ και επειδή νύχτα φεύγω και νύχτα γυρνάω στο σπίτι, έλειπε ο απαραίτητος φωτισμός!


Εύχομαι στη φιλεναδίτσα μου να το χαρεί, γιατί έβαλα τα δυνατά μου!


Και μπορεί όλο το παρεάκι στη γειτονιά να έχετε μπει σε χριστουγεννιάτικο mood και καλά κάνετε αλλά να.. είναι που ακόμα ο καιρός δεν μου θυμίζει χειμώνα! Οπότε με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες δεν καταπιάστηκα.. Ωστόσο, όσες έχετε ήδη ασχοληθεί έχετε κάνει καταπληκτικές δουλειές και μπράβο σας!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Παλέτα Κρακελέ



Αφού πέρασε από σαράντα κύματα και άλλα τόσα πειράματα, ήρθε η ώρα της να ολοκληρωθεί..
Έγινε κάδρο.. ίσως μείνει βέβαια ακριβώς εκεί, όπως την βλέπετε μεταξύ κεριών και θαλασσόξυλων .. θα δείξει!

Όσον αφορά στην επεξεργασία της τώρα, την έβαψα με ακρυλικό σκούρο κόκκινο και στη συνέχεια με butter ακρυλικό. Η ιδέα ήταν απλή, να το τρίψω με γυαλόχαρτο για να βγει στην επιφάνεια το κόκκινο.. αλλά όχι το χατήρι δεν μου το έκανε, όσο και αν έτριβα.. 
 Τελικά, αποφάσισα ότι αφού δεν κάθεται η πρώτη μέθοδος, θα πιάσω τη δεύτερη. Εμπρός για κρακελέ!
Και δύο συστατικών παρακαλώ, πάλι με τις μέρες η αναμονή..
Αφού έγινε και αυτό, λέω από μέσα μου..., μήπως να το κάνω να δείχνει και παλιό;;; Το πατινάρισα και αυτά είναι τα αποτελέσματα..
Λίγες γρατζουνιές από το γυαλόχαρτο, ρωγμές από το κρακελέ και το μοτίβο καλύφθηκαν με βερνίκι και πήρε και αυτό μια θέση στο σπιτάκι μου!



Λεπτομέρεια κρακελέ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κλειδοθήκη.. ή αλλιώς Ma boîte à clés!!


Κι αυτή είναι η κλειδοθήκη μου... που πραγματικά ανυπομονώ να κρεμάσω! Ειδικά το χρώμα της μου φαίνεται τόσο αριστοκρατικό και vintage..




Η διαδικασία απλή και γνωστή. Εδώ χρησιμοποίησα ριζόχαρτο και γυαλιστερό ακρυλικό.


Και για μια φορά και μόνο θα είμαι μετριοπαθής! Πραγματικά από κοντά είναι χίλιες φορές πιο όμορφο!

Ψωμιέρα με decoupage


Τώρα με τις απεργίες, οι οποίες ομολογώ με κούρασαν πολύ (5 ωρίτσες πήγαινε έλα στη δουλειά δεν είναι και λίγο!!), ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι (σχετικά οικονομικό) με ξύλινα αντικείμενα.
Την πρώτη φορά το είδα τυχαία από την απέναντι πλευρά του δρόμου.. τις επόμενες δύο μέρες (απεργιών συνέχεια...) αν και προσπάθησα να το πετύχω ανοιχτό, δυστυχώς δεν τα κατάφερνα.
Ώσπου την τελευταία μέρα, το πέτυχα! Είχε μέσα από ψωμιέρες δύο τρία μεγέθη μέχρι ξύλινες σβούρες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάω! 


 Στο θέμα μας τώρα.. Λοιπόν, η συγκεκριμένη ψωμιέρα ήταν απλά λουστραρισμένη.. άρα αν ήθελα να της αλλάξω χρώμα θα έπρεπε να την γυαλοχαρτώσω! Και το έκανα. Καλά! (ε σχεδόν καλά τέλοσπάντων, μου ξέφυγαν και κανά δύο σημεία αλλά προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου τελικά!)

Την έβαψα με μια βαφή για ξύλο (tintura per legno) από αυτές που το  περνάς μια το ξύλο, το αφήνεις λίγο να στεγνώσει και σκουπίζεις το περιττό, ανάλογα με το γούστο του καθενός.
Σε κάποια σημεία την έκανα λίγο πιο σκούρα και σε άλλα λίγο πιο ανοιχτόχρωμη για να την κάνω να μοιάζει με παλιά..

Μετά το βάψιμο και αφού τόνισα χρωματικά κάποια σημεία με πράσινο κυπαρισί (το οποίο δεν φαίνεται στις φωτογραφίες δυστυχώς, ελάχιστα μόνο στην πρώτη), έκανα ένα απλό decoupage, επισημαίνοντας κάποια σημεία με liner. Για τελείωμα - αν και θα μπορούσα να το είχα αποφύγει - πέρασα όλη την επιφάνεια της ψωμιέρας μου με γυαλιστερό ακρυλικό ημιδιαφανές. Ωραίο δεν μπορώ να πω, απλά έκανε το αποτέλεσμα λίγο πιο γυαλιστερό από το επιθυμητό!
Της πέρασα και βερνίκι και στόλισα με κάτι χρήσιμο το τραπέζι της κουζίνας!


Πραγματικό χρώμα ψωμιέρας πριν το βάψιμο

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Decoupage σε λευκό τραπεζάκι



Λεπτομέρεια γωνίας τραπεζιού


Πρόκειται για το γνωστό (και οικονομικό) σε όλους μας τραπεζάκι. Το συγκεκριμένο ήταν λευκό και έβαψα μόνο το επάνω μέρος του με ένα γλυκό butter ακρυλικό για να ταιριάζει στο χώρο της αγαπημένης μου φιλενάδας, για την οποία και το έφτιαξα...


Το επάνω μέρος του τραπεζιού

Στο κέντρο του τραπεζιού έχει σχηματισθεί ένα λεπτό λευκό τετράγωνο με τη βοήθεια χαρτοταινίας. Αυτό για να ταιριάζει το επάνω μέρος του με τα πόδια που παρέμειναν λευκά. 
Η διαδικασία είναι απλή... αρκεί ένας χάρακας, ένα μολύβι, ένας κόφτης για τα περισεύμματα της χαρτοταινίας και αρκετή υπομονή για την ευθυγράμμιση!   


Το τραπεζάκι συνολικά

Αφού το έβαψα λοιπόν, έκανα decoupage pittorico, κολλώντας γυαλιστερό χαρτί και κάνωντας σκιάσεις με ακρυλικά χρώματα. Για να σπάσει η μονοτονία του λευκού και να δώσω μια νότα παλιού, χρησιμοποίησα bronze χρώμα (ταμποναριστό με σφουγγαράκι) για να τονίσω τις γωνίες του τραπεζιού (τόσο στο περίγραμμα όσο και στα πόδια).
 


Λεπτομέρεια των ποδιών του τραπεζιού.

Decoupage έκανα μόνο στα δύο από τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού και τα έβαλα διαγώνια ώστε να μην φαίνεται πολύ "βαρύ" στο μάτι.

Τα χρώματα δυστυχώς δεν αποδίδονται ακριβώς (στην φωτογράφιση είχε πολύ φως...)

Εύχομαι να το χαρεί γιατί το έκανα με πολύ αγάπη ειδικά για εκείνη!

Vintage Καδράκια


Επειδή έχω μια αδυναμία σε κάθε τι που θυμίζει vintage ...


αποφάσισα να φτιάξω δύο καδράκια..


 Χρησιμοποίησα απλό ριζόχαρτο. Αφού έβαψα τα MDF με ακρυλικά χρώματα (το πρώτο με γυαλιστερό yellow blue και δεύτερο με γυαλιστερό green lilac), κόλλησα το ριζόχαρο και πέρασα 3 χέρια βερνίκι. Τόνισα κάποιες λεπτομέρειες με ακρυλικό metallic antic gold και έτοιμα για τον τοίχο!


Αν και απλή η διαδικασία, το τελικό αποτέλεσμα νομίζω με δικαίωσε. Άλλωστε η ομορφιά δεν βρίσκεται στην υπερβολή!