Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ξύλινο κουτί με decoupage για δωράκι!

Δώρων συνέχεια!! (2)




Ξύλινο κουτάκι με decoupage, παραγγελία της αδερφής μου για δωράκι! Και χατήρι δεν της χαλάω και αν μπορεί ας πει το αντίθετο!

Της το ετοίμασα με πολύ αγάπη για να το χαρίσει και έβαλα και όλη μου την τέχνη!




Σε αυτό το κουτί χρησιμοποίησα γυαλιστερό χαρτί. Μπορώ να πω τελικά ότι το ριζόχαρτο έχει άλλη χάρη στην εφαρμογή, ενσωματώνεται πολύ καλύτερα στο αντικείμενο με δύο χέρια κόλλα και 2-3 βερνίκι, σε αντίθεση με το γυαλιστερό που παραμένει ανάγλυφο ότι και να το κάνεις!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Μπαουλάκι για κοσμήματα


  
Φέτος είπα τα δώρα μου να είναι χειροποίητα! Μερικές φορές το χειροποίητο έχει άλλη αξία. Είναι ότι ασχολείσαι για να ευχαριστήσεις τον παραλήπτη του!
Το μπαουλάκι είναι δώρο για μια καλή μου φίλη (η οποία το διάλεξε κιόλας)!

Μπροστινή όψη

Πίσω όψη

Αφού το αστάρωσα, το έβαψα με μίξη ακρυλικών και στη συνέχεια το έτριψα με γυαλόχαρτο, τόσο στις γωνίες για να πάρει την όψη παλιού όσο και στην υπόλοιπη επιφάνεια.
Τοποθέτησα το ριζόχαρτο στο επάνω μέρος και αφού στέγνωσε καλά, του πέρασα ματ βερνίκι.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα! Ελπίζω να της αρέσει, να το χαρεί και να κλειδώνει εκεί τις πιο πολύτιμες στιγμές της! 

Σε επόμενες αναρτήσεις θα ανεβάσω και τα υπόλοιπα δωράκια.. σημειωτέον είμαστε μεγάλη οικογένεια!

Επάνω μέρος

Εύχομαι με την ευκαιρία ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους με Υγεία και Αγάπη!
Να περάσουμε όλοι όμορφες στιγμές με τις οικογένειές μας!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μια ανάρτηση λίγο απ΄όλα!



Μια ανάρτηση λίγο από όλα, γιατί πάει καιρός από την τελευταία! Για αρχή, μερικά στολιδάκια από κανελόξυλα και σπάγγο! Εύκολο και όμορφο το τελικό αποτέλεσμα! Τα συστήνω ανεπιφύλακτα από όλες τις απόψεις!




Η αλήθεια είναι ότι τα κανελόξυλα μαζί με τα γαρυφαλάκια του κλασικά χριστουγεννιάτικου πορτοκαλιού που τα ντύνεται, κάνει τον χώρο να μοσκοβολάει και αυτό από το πρώτο λεπτό!



Μερικά upcycling τενεκεδάκια από κονσέρβα ντομάτας. Τα αστάρωσα, τα έβαψα, τα στόλισα με ριζόχαρτο, λιγάκι χρυσόσκονη για να δώσουν πιο γιορτινό τόνο.. και ευχές!





Μπροστινή όψη

Πίσω Όψη



Και τέλος, το  καμάρι μου! Μπορεί να μην κολλάει στις γιορτές αλλά το έχω φτιαγμένο από καιρό και ήθελα να σας το δείξω!



Μπουκάλι μπύρας, το μικρό! Με όλες τις απαραίτητες διεργασίες, κατεργασίες και τεχνάσματα για να βγει αυτό το αποτέλεσμα! Τουλάχιστον εμένα με ξετρέλανε από την πρώτη στιγμή που το είδα ολοκληρωμένο!


Γυάλινο μπουκάλι, αστάρι, ακρυλικό σε δύο τόνους, ριζόχαρτο, βερνίκι, σπάγγος και έτοιμο!


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια!

Πήγε 8 ο μήνας για να ξεκινήσω τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές!



Εύκολο, γρήγορο, όμορφο και κυρίως γιορτινό DIY! Κουκουνάρια, τι άλλο; Πλαισιώνουν κεριά, στολίζουν το δέντρο, γίνονται στεφάνι και μπορούν να σταθούν και μόνα τους.




Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή! Για αρχή, βγαίνουμε βόλτα (εγώ πήγα με τη μανούλα μου και πολύ τη χάρηκα τη βόλτα μας)! Στη συνέχεια τα αφήνουμε να στεγνώσουν, αν είναι μουσκεμένα.. Παρατήρησα λοιπόν ότι τα κουκουνάρια όσο στεγνώνουν.. τόσο ανοίγουν!! Όσο ζεις, μαθαίνεις!




Αφού στεγνώσουν, αν θέλουμε ψεκάζουμε με εντομοκτόνο, αν πάλι δεν θέλουμε, δεν παθαίνουν τίποτα και έτσι! Χρειαζόμαστε ένα - δύο ακρυλικά χρώματα, ένα πινελάκι, χρυσόσκονη (μια δύο αποχρώσεις) και λακ!

Ναι λακ... Η λακ έχει την ιδιότητα να κολλάει και να γυαλίζει.



Αφού βάψουμε κατά βούλησην (με ένα ή και με δύο χρώματα), τα αφήνουμε να ξαναστεγνώσουν, ψεκάζουμε με λακ, ρίχνουμε χρυσόσκονη, αφήνουμε να στεγνώσουν και ξανά λακ!

Αυτό ήταν.. έτοιμα για όποια σύνθεση σκεφτείτε! Και του χρόνου!


Η ανάρτηση αυτή είναι και η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ! Στέλνω τις πιο θερμές ευχές για υγεία και ευημερία!