Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ξύλινο πολύγωνο κουτί για κοσμήματα


Πίσω όψη κουτιού

Μπροστινή όψη κουτιού



Βαμμένο με ακρυλικό γυαλιστερό χρώμα που προέκυψε από μίξη χρωμάτων. Στη συνέχεια, εφαρμόστηκε γυαλιστερό χαρτί, το οποίο πρέπει να κόβεται με λεπτομέρεια στις γραμμές του dessin (εάν δεν ακολουθούν σκιάσεις). Μιας και το σχέδιο ήταν ήδη μεγάλο για το μέγεθος του κουτιού, αποφάσισα να το αφήσω ως έχει.

Επάνω μέρος κουτιού

 Αφού το κόλλησα, το άφησα να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κόφτη, το έκοψα στα σημεία που εφάπτεται το καπάκι του κουτιού με τη βάση, έτσι ώστε ανοίγοντας το κουτί, το σχέδιο να είναι ομοιόρφο και στα δύο μέρη του.



Φιλική συμβουλή για όσους επιχειρήσουν κάτι παρόμοιο: Να έχετε σημαδέψει εξ'αρχής τα σημεία που θα ξαναβιδώσετε τις βίδες του κουτιού, εάν θέλετε το σχέδιο να εμφανίζεται και στα δύο μέρη (επάνω και κάτω) του κουτιού. Θα αποφύγετε πολύ (!) ταλαιπωρία! (βλ. εικόνα 1)

6 σχόλια:

  1. Καλως σε βρήκα! Πολύ όμορφο το κουτάκι σου! Τα λουλούδια που επέλεξες ταιριαξαν πολύ με το χρώμα που έκανες το κουτί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dizzy button(κάποια στιγμή πες μου πως σκέφτηκες αυτό το τέλειο όνομα), καλωσήρθες στο blogάκι!! Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο τό κουτάκι σου Σωτηρία μου!Ωραίο μοτίβο αλλά καί ωραίο χρώμα!Καλά έκανες καί δέν τό φόρτωσες μέ φωτοσκιάσεις!Ετσι είναι πολύ όμορφο!Καλό απόγευμα!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimako αν και αρχικά είχα ενδοιασμούς για το χρώμα γιατί μου φάνηκε έντονο, τελικά νομίζω ότι είναι όμορφο και διαφορετικό!Για τις σκιάσεις, όταν ξεκινήσω δεν σταματάω, οπότε είπα αυτή τη φορά να μείνει λιττό (ας πούμε)! Να είσαι καλά κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο μπλόκ ! Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να θαυμάζω τις όμορφες κατασκευές σας !Τα χρώματα είναι υπέροχα !
    Ολυμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας! Η κριτική οδηγεί πιο γρήγορα στην αυτοκριτική!