Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Παλέτα Κρακελέ



Αφού πέρασε από σαράντα κύματα και άλλα τόσα πειράματα, ήρθε η ώρα της να ολοκληρωθεί..
Έγινε κάδρο.. ίσως μείνει βέβαια ακριβώς εκεί, όπως την βλέπετε μεταξύ κεριών και θαλασσόξυλων .. θα δείξει!

Όσον αφορά στην επεξεργασία της τώρα, την έβαψα με ακρυλικό σκούρο κόκκινο και στη συνέχεια με butter ακρυλικό. Η ιδέα ήταν απλή, να το τρίψω με γυαλόχαρτο για να βγει στην επιφάνεια το κόκκινο.. αλλά όχι το χατήρι δεν μου το έκανε, όσο και αν έτριβα.. 
 Τελικά, αποφάσισα ότι αφού δεν κάθεται η πρώτη μέθοδος, θα πιάσω τη δεύτερη. Εμπρός για κρακελέ!
Και δύο συστατικών παρακαλώ, πάλι με τις μέρες η αναμονή..
Αφού έγινε και αυτό, λέω από μέσα μου..., μήπως να το κάνω να δείχνει και παλιό;;; Το πατινάρισα και αυτά είναι τα αποτελέσματα..
Λίγες γρατζουνιές από το γυαλόχαρτο, ρωγμές από το κρακελέ και το μοτίβο καλύφθηκαν με βερνίκι και πήρε και αυτό μια θέση στο σπιτάκι μου!



Λεπτομέρεια κρακελέ

12 σχόλια:

  1. Είσαι κοντά να μου κάνεις μαθήματα ?
    Τέλειο και μάλιστα ο συνδυασμός των θαλασόξυλων
    και των κεριών υπέροχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολυμπία μου, τι μαθήματα να σου κάνω; Και γω μαθαίνω ακόμα.. Αλλώστε μάλλον είσαι κομματάκι μακριά.. Θεσσαλονίκη δεν είσαι; Είσαι όμως γλυκύτατη, όλα σου αρέσουν! Και πάντα μου φτιάχνεις τη διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωτηρία
    δεν ξέρω τι πέρασες (μάλλον οτι όλες,πριν φτάσουμε σ έναν ικανοποιητικό προορισμό!)εμένα πάντως μ αρέσει τρελά μ αυτή την αίσθηση παλαιότητας που αφήνει.Σαν να το ξέβρασε η θάλασσα με μια μισοξεθωριασμένη ζωγραφιά! Μαγικό!
    Καλή εβδομάδα νάχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου να είσαι καλά! Το τι πέρασα για να το τελειώσω ας μη το συζητάμε.. είναι από αυτά που στην αρχή έχουν την προοπτική να γίνουν πανέμορφα και στο τέλος σε ξεπατώνουν!Αλλά μου αρέσει η οπτική σου! Έχεις δίκιο!

      Διαγραφή
  4. Πέρασε από σαράντα κύματα..... μα τελικά βρήκε τον τόπο που πρέπει να αράξει!!! Ένας τέλειος πίνακας ξεβρασμένος από την θάλασσα πρέπει να μείνει ανάμεσα σε αυτό το υπέροχο σκηνικό!!!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια Βίκυ μου είναι ότι εκεί έμεινε (μια εβδομάδα μετά.. ουδέν μονιμότερο εκ του προσωρινού). Ωστόσο νομίζω ότι ταίριαξε πολύ ωραία! Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      (Χίλια συγνώμη για το λάθος... : (, η ταχύτητα βλέπεις!)

      Διαγραφή
  5. Γελάω μέ τήν φίλη τήν Ολυμπία Σωτηρία!Πολύ όμορφη η ντεκουπαρηστή σου παλέτα!Δέν φτιάχνης καί τά κεριά?Ωραία τήν στόλισες!!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ασχοληθεί με κεριά προς το παρόν.. θέλουν άλλη κόλλα, έτσι δεν είναι;Να είσαι καλά Dimaki μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Αγαπημένη επιφάνεια η παλέττα! Και την έφτιαξες πολύ όμορφη! Λιτή και απέριττη, όπως ακριβώς της "πρέπει" ! Φιλιά και καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pepi μου, νομίζω μερικές φορές η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα..Τα φιλιά μου και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. θελω κ εγω να μαθω.μηπως ξερετε που εχει στην θεσ/νικη να κανω κανενα σεμιναριο?θα το εκτιμουσα αν μ τηλεφωνουσατε 698 6687360 κ μ λεγατε.ευχαριστω πολυ ειμαι η ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα,
    Θθα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς στο ντεκουπάζ να βάλεις ένα φύλλο ριζόχαρτο πάνω σε άλλο
    Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας! Η κριτική οδηγεί πιο γρήγορα στην αυτοκριτική!