Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ψωμιέρα με decoupage


Τώρα με τις απεργίες, οι οποίες ομολογώ με κούρασαν πολύ (5 ωρίτσες πήγαινε έλα στη δουλειά δεν είναι και λίγο!!), ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι (σχετικά οικονομικό) με ξύλινα αντικείμενα.
Την πρώτη φορά το είδα τυχαία από την απέναντι πλευρά του δρόμου.. τις επόμενες δύο μέρες (απεργιών συνέχεια...) αν και προσπάθησα να το πετύχω ανοιχτό, δυστυχώς δεν τα κατάφερνα.
Ώσπου την τελευταία μέρα, το πέτυχα! Είχε μέσα από ψωμιέρες δύο τρία μεγέθη μέχρι ξύλινες σβούρες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάω! 


 Στο θέμα μας τώρα.. Λοιπόν, η συγκεκριμένη ψωμιέρα ήταν απλά λουστραρισμένη.. άρα αν ήθελα να της αλλάξω χρώμα θα έπρεπε να την γυαλοχαρτώσω! Και το έκανα. Καλά! (ε σχεδόν καλά τέλοσπάντων, μου ξέφυγαν και κανά δύο σημεία αλλά προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου τελικά!)

Την έβαψα με μια βαφή για ξύλο (tintura per legno) από αυτές που το  περνάς μια το ξύλο, το αφήνεις λίγο να στεγνώσει και σκουπίζεις το περιττό, ανάλογα με το γούστο του καθενός.
Σε κάποια σημεία την έκανα λίγο πιο σκούρα και σε άλλα λίγο πιο ανοιχτόχρωμη για να την κάνω να μοιάζει με παλιά..

Μετά το βάψιμο και αφού τόνισα χρωματικά κάποια σημεία με πράσινο κυπαρισί (το οποίο δεν φαίνεται στις φωτογραφίες δυστυχώς, ελάχιστα μόνο στην πρώτη), έκανα ένα απλό decoupage, επισημαίνοντας κάποια σημεία με liner. Για τελείωμα - αν και θα μπορούσα να το είχα αποφύγει - πέρασα όλη την επιφάνεια της ψωμιέρας μου με γυαλιστερό ακρυλικό ημιδιαφανές. Ωραίο δεν μπορώ να πω, απλά έκανε το αποτέλεσμα λίγο πιο γυαλιστερό από το επιθυμητό!
Της πέρασα και βερνίκι και στόλισα με κάτι χρήσιμο το τραπέζι της κουζίνας!


Πραγματικό χρώμα ψωμιέρας πριν το βάψιμο

6 σχόλια:

  1. Εφόσον με τόση ταλαιπωρία βγάζεις τέτοια υπέροχη δουλειά , τι αριστουργήματα κάνεις όταν είσαι ξεκούραστη ?Απλά αν την είχα θα είχε πρόβλημα η ζυγαριά μου ...πθα πήγαινα κοντά να τη χαρώ και θα έπαιρνα και μία μπουκίτσα ψωμάκι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπία μου, όπως έλεγε και ο Φροϋντ(αν δεν κάνω λάθος), ο ανθρώπος είναι πιο δημιουργικός όταν είναι κουρασμένος, εκεί που χαλαρώνει και ηρεμεί το μυαλό..
      Όσο για τη ζυγαριά.. εκείνη θα είχε το πρόβλημα! Εσένα τι σε νοιάζει;;; : )

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ κοριτσάκι για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  3. Είσαι εκπληκτική στο ντεκουπάζ. Πανέμορφη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο.. Το παλεύω και μ'αρέσει αυτό είναι όλο!! Είσαι γλυκύτατη όμως, σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας! Η κριτική οδηγεί πιο γρήγορα στην αυτοκριτική!